Caffein Junkies, Inc.

Világ kávéfüggői egyesüljetek!

„krémes espresso alapok - kesernyés ízvilág”

Az olaszos kávék alapja a krémesre főzött espresso. Az átfolyási idő a magasnyomású gépben szigorúan 30 másodperc, mert a sötétre pörkölt, főleg dél- és közép-amerikai kávészemek kesernyés aromája így érvényesül a legjobban. A tej habosított, de sosem forró. Cukrot csak a vendég adhat a kávéhoz.

Kávé neve Méret Ára
Espresso Italiano 1 cl 330 Ft
Milánói Espresso 1 cl 330 Ft
Szicíliai Espresso 1 cl 330 Ft
Toszkán Ristretto 1 cl 330 Ft
Római Espresso Macchiato 1 cl 330 Ft
Cappuccino 4 cl 450 Ft
Como-i Tejeskávé 4 cl 450 Ft
Torinói Bicerin 4 cl 570 Ft
Espresso Doppio 4 cl 570 Ft
Nápolyi Haboskávé 1 cl 570 Ft

Európában és Afrikában

„enyhén édes tejeskávék – Afrika citrusosságával”

Tejjel vagy tejszínnel készített, az olasz kávékonyhával ellentétben többnyire édeskés kávék. Ezt ellensúlyozandó az alapok mindig citrusos, afrikai kávészemek, enyhébbre, világosabbra pörkölve, hogy az édes tejjel lágy harmóniába simuljanak a fanyar ízek. Az Ausztriát és Spanyolországot is meghódító párizsi kávéiskola a kesernyés Róma legfőbb konkurenciája. A gyarmati világban a cukor mellé fűszerek is kerültek, egzotikus, izgalmas ízeket varázsolva a franciák áztatott (french press) alapkávéjába.

Kávé neve Méret Ára
Marokkói Tejeskávé 3 cl 450 Ft
Spanyol Macchiato 4 cl 450 Ft
Szicíliai Espresso 1 cl 330 Ft
Bécsi Kapucíner 3 cl 570 Ft
Savoyai Rumos-Diós 2 dl 570 Ft
Párizsi Tejeskávé 2 dl 570 Ft
Skandináv Multikulti-Kávé 2 dl 570 Ft
Zanzibári Szegfűszeg Latte 2 dl 570 Ft
Botswanai Misszionárius 2 dl 570 Ft

„gyümölcsös, egzotikus tejeskávék – karamellán átfőzve”

A latin kávék készítésekor már az elején, az őrölt kávéba belekerül a cukor, amit lefőzéskor a forró víz megolvaszt, és így a kávészemek kesernyésségét édes karamella áztatja át. A karibi szigetvilág fűszerei és egzotikus gyümölcsei éppúgy beépültek ebbe a kávékonyhába, mint Dél-Amerika keserű kakaója és csípős ízei.

Kávé neve Méret Ára
Kubai Espresso 3 cl 330 Ft
Mexikói Tejeskávé 4 cl 450 Ft
Szicíliai Espresso 1 cl 330 Ft
Azték Chili-Espresso 3 cl 570 Ft
Azték Chili-Espresso 1 dl 570 Ft
Riói Kókuszos „Media” 2 dl 570 Ft
Nicaraguai Dohánykávé 1 cl 570 Ft
Guatemalai Mogyoró 2 dl 570 Ft
Kókusz Macchiato 2 dl 570 Ft

„fűszeres, teás, rézedényben percekig forralt kávék”

Afrika arabok lakta vidékein fűszeres ízű kávészemek teremnek. Az arab kávékonyhában ezeket pörkölik hosszan, faszénen, édeskésre. Aztán a kávéitalokat fűszerekkel tovább ízesítik, és hosszúra, édeskésre is főzik. Az arab kávék kulcsszava az idő: van olyan recept, amelyik régebben három órán át főtt a faszénbe állított cserépedényben. A hosszú, sivatagi esték idején a karavánok vándorai ráértek kivárni, amíg a kávéból azok a komplex ízek is előbújtak, melyekkel az olaszok espresso-gépe a 30 másodperces lefőzés alatt sosem találkozik.

Újabban a tea és tej is az arab kávékonyha része lett.

Kávé neve Méret Ára
Beduin Kávé 1 dl 570 Ft
Dubaji Fűszer-Cappuccino 4 cl 570 Ft
Örmény Narancs Kávé 1,5 dl 570 Ft
Casablancai Menta-Latte 2 dl 570 Ft
Arab Kávé Gahwa 4 cl 570 Ft
Maharadzsák Tejeskávéja 2 dl 570 Ft
Jemeni Fűszeres Mokka 2 dl 570 Ft
Ománi Tojáslikőrös Latte 2 dl 570 Ft