Olasz kávékonyha
„krémes espresso alapok - kesernyés ízvilág”
Az olaszos kávék alapja a krémesre főzött espresso. Az átfolyási idő a magasnyomású gépben szigorúan 30 másodperc, mert a sötétre pörkölt, főleg dél- és közép-amerikai kávészemek kesernyés aromája így érvényesül a legjobban. A tej habosított, de sosem forró. Cukrot csak a vendég adhat a kávéhoz.
Kávé neve | Méret | Ára |
---|---|---|
Espresso Italiano | 1 cl | 330 Ft |
Milánói Espresso | 1 cl | 330 Ft |
Szicíliai Espresso | 1 cl | 330 Ft |
Toszkán Ristretto | 1 cl | 330 Ft |
Római Espresso Macchiato | 1 cl | 330 Ft |
Cappuccino | 4 cl | 450 Ft |
Como-i Tejeskávé | 4 cl | 450 Ft |
Torinói Bicerin | 4 cl | 570 Ft |
Espresso Doppio | 4 cl | 570 Ft |
Nápolyi Haboskávé | 1 cl | 570 Ft |
Francia kávékonyha
Európában és Afrikában
„enyhén édes tejeskávék – Afrika citrusosságával”
Tejjel vagy tejszínnel készített, az olasz kávékonyhával ellentétben többnyire édeskés kávék. Ezt ellensúlyozandó az alapok mindig citrusos, afrikai kávészemek, enyhébbre, világosabbra pörkölve, hogy az édes tejjel lágy harmóniába simuljanak a fanyar ízek. Az Ausztriát és Spanyolországot is meghódító párizsi kávéiskola a kesernyés Róma legfőbb konkurenciája. A gyarmati világban a cukor mellé fűszerek is kerültek, egzotikus, izgalmas ízeket varázsolva a franciák áztatott (french press) alapkávéjába.
Kávé neve | Méret | Ára |
---|---|---|
Marokkói Tejeskávé | 3 cl | 450 Ft |
Spanyol Macchiato | 4 cl | 450 Ft |
Szicíliai Espresso | 1 cl | 330 Ft |
Bécsi Kapucíner | 3 cl | 570 Ft |
Savoyai Rumos-Diós | 2 dl | 570 Ft |
Párizsi Tejeskávé | 2 dl | 570 Ft |
Skandináv Multikulti-Kávé | 2 dl | 570 Ft |
Zanzibári Szegfűszeg Latte | 2 dl | 570 Ft |
Botswanai Misszionárius | 2 dl | 570 Ft |
Latin kávékonyha
„gyümölcsös, egzotikus tejeskávék – karamellán átfőzve”
A latin kávék készítésekor már az elején, az őrölt kávéba belekerül a cukor, amit lefőzéskor a forró víz megolvaszt, és így a kávészemek kesernyésségét édes karamella áztatja át. A karibi szigetvilág fűszerei és egzotikus gyümölcsei éppúgy beépültek ebbe a kávékonyhába, mint Dél-Amerika keserű kakaója és csípős ízei.
Kávé neve | Méret | Ára |
---|---|---|
Kubai Espresso | 3 cl | 330 Ft |
Mexikói Tejeskávé | 4 cl | 450 Ft |
Szicíliai Espresso | 1 cl | 330 Ft |
Azték Chili-Espresso | 3 cl | 570 Ft |
Azték Chili-Espresso | 1 dl | 570 Ft |
Riói Kókuszos „Media” | 2 dl | 570 Ft |
Nicaraguai Dohánykávé | 1 cl | 570 Ft |
Guatemalai Mogyoró | 2 dl | 570 Ft |
Kókusz Macchiato | 2 dl | 570 Ft |
Arab kávékonyha
„fűszeres, teás, rézedényben percekig forralt kávék”
Afrika arabok lakta vidékein fűszeres ízű kávészemek teremnek. Az arab kávékonyhában ezeket pörkölik hosszan, faszénen, édeskésre. Aztán a kávéitalokat fűszerekkel tovább ízesítik, és hosszúra, édeskésre is főzik. Az arab kávék kulcsszava az idő: van olyan recept, amelyik régebben három órán át főtt a faszénbe állított cserépedényben. A hosszú, sivatagi esték idején a karavánok vándorai ráértek kivárni, amíg a kávéból azok a komplex ízek is előbújtak, melyekkel az olaszok espresso-gépe a 30 másodperces lefőzés alatt sosem találkozik.
Újabban a tea és tej is az arab kávékonyha része lett.
Kávé neve | Méret | Ára |
---|---|---|
Beduin Kávé | 1 dl | 570 Ft |
Dubaji Fűszer-Cappuccino | 4 cl | 570 Ft |
Örmény Narancs Kávé | 1,5 dl | 570 Ft |
Casablancai Menta-Latte | 2 dl | 570 Ft |
Arab Kávé Gahwa | 4 cl | 570 Ft |
Maharadzsák Tejeskávéja | 2 dl | 570 Ft |
Jemeni Fűszeres Mokka | 2 dl | 570 Ft |
Ománi Tojáslikőrös Latte | 2 dl | 570 Ft |